Rubriker vi gärna ser under 2017

När vi sammanfattar det gångna året kan vi klart konstatera att 2016 var ett riktigt skitår. Terrorattacker i Nice, Bryssel, Berlin. I Sverige så ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

När vi sammanfattar det gångna året kan vi klart konstatera att 2016 var ett riktigt skitår. Terrorattacker i Nice, Bryssel, Berlin. I Sverige så svarar regeringen på terrorhotet med att låta en julmustexpert bli nationell samordnare och det övergripande ansvaret för terrorbekämpning låter man Dan Eliasson basa över.

2016 var också året då alla de där “deplorables” svarade “skrikvänstern” i valbåsen. Ungdomsgenerationen som var så engagerad för “bremain” och Hillary Clinton bemödade sig inte med att gå till vallokalerna och därför har vi nu Brexit och Trump att se fram emot. Bra jobbat!

Men för att avsluta vår nyårshälsning med ett litet muntrare budskap så tänkte vi presentera några förslag på rubriker vi gärna ser under 2017. Håll till godo.

Dan Eliasson får sparken för grov inkompetens
Efter en armbandskampanj på temat “Sparka honom” gör Ygeman slutligen det som borde skett för två år sedan.

Tjänstemannaansvaret återinförs
Möjligheten att spärra in offentligt anställda för “oskicklighet i myndighetsutövning” orsakar massavhopp bland nationella samordnare och aktivistiska tjänstemän på migrationsverket.

“Hen” tas bort som ord ur SAOL
Efter det misslyckade experimentet blir “hen” återigen enbart det engelska ordet för höna. Folk som använder det på att annat sätt får bakläxa på sina texter.

Zara Larsson skaffar sig grundläggande kunskaper i ekonomi
Zara Larsson inser att pengarna man smäller på Jamaicaresor faktiskt inte tas ur ett separat fack i plånboken, utan går att skänka bort – och håller därefter käften…

Göran Greider utses till svensk ambassadör i Nordkorea
Kim Jong Un uttrycker beundran över Greiders frisyr och gör den till en av de godkända frisyrerna i landet.

Kent och Ted Ekeroth osams
Kent och Ted Ekeroth utmanar varandra på duell till döds efter att ha sett Highlander: “There can be only one!”

Oppositionen börjar opponera
Anna Kinberg Batra och de övriga partiledarna i den fd Alliansen inser att man inte vinner valet 2018 genom att sitta på arslet och gödsla med tillkännagivanden i riksdagen.

Schyffert kränkt av skrattsalvor
Henrik Schyffert, “ekonomen” och renässansmannen kommer till insikt om att vi inte skrattar MED honom när han uttalar sig i politiska frågor. Schyffert drar sig tillbaka till ett kloster i Tibet.

Håkan Hellström tar sånglektioner
Efter en ordentlig genomlyssning av sin tidigare produktion inser Håkan Hellström vad vi andra har fått stå ut med i alla dessa år. Lovar bot och bättring.

Ordentligt tillskott till det svenska försvaret
Politikerna i alla partier utom Miljöpartiet och F! (de kommer aldrig att förstå det här) inser att alla länder har en armé, sin egen eller någon annans. Ökar därefter försvarsanlagen till 2% av BNP.

Sverige ansöker om medlemsskap i NATO
Efter att ha insett att höjda försvarsanslag inte räcker för att garantera Sveriges säkerhet så ansöker Sverige om medlemskap i NATO.

Listan på svenska STASI-agenter offentliggörs
Därefter så sker vissa avgångar inom stat, kyrka, medier och den allmänna offentligheten.

Peter Wolodarski blir omplacerad till familjesektionen
Bonnier får nog av Peter Wolodarskis havererade “agendajournalistik” och omplacerar honom till att skriva dödsannonser. Med en ordentlig lönesänkning.

Batikhäxa blir ett godtagbart epitet
Efter många år som ett icke acceptabelt språkbruk så blir det under 2017 helt i sin ordning att kalla batikhäxor för just batikhäxor. Hanif Bali blir efter detta ännu roligare att följa på Twitter.

 

Avslutningsvis. Vår ambition är att vara med och driva med det som händer under det kommande året. Vi kommer också att göra en viss breddning och öka ambitionsnivån rejält. Under januari så hoppas vi också kunna sjösätta en ny design och struktur på Aristofanes. Men fram till dess så vill vi önska alla våra läsare ett Gott Nytt 2017.

Annons
Annons