Anders Borg jagade tydligen mer än kjoltyg

Vår mest överskattade* finansminister, Anders Borg, genom tiderna. (Ni kommer förstå vad vi menar när era räntor börjar stiga på era överbelånade bostäder.) Har ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Vår mest överskattade* finansminister, Anders Borg, genom tiderna. (Ni kommer förstå vad vi menar när era räntor börjar stiga på era överbelånade bostäder.) Har råkat hamna i klammeri med rättvisan och Ekobrottsmyndigheten. (Vi på Aristofanes likställer inte de båda.) Tydligen var det inte okej att betala 2500 spänn för något som marknadsmässigt hade ett värde av 25000.

Hela den så kallade mutaffären handlar om att den stackars Anders Borg råkade bli inbjuden till helt rätt sällskap, vilket hans illustra karriär i det något plebejiska MUF (Ni som finns i Adelskalendern vet vad vi menar) inte medgav.

Skild från sin vanliga miljö av bodknoddar och inavlad knapadel, framgick det alltfär uppenbart att Anders Borg inte passade in i sammanhanget, varför inte ens Ekobrottsmyndigheten kunde undvika att se det uppenbara myglet.

Vi på Aristofanes beklagar att Fredrik Lundberg och Industrivärlden blev offer för Anders Borgs nyrika ambitioner. De är ju “grundpelare” i det svenska samhällsbygget. Som en påmminelse kan det vara värt att nämna att Noblesse Obligé inte har något med chokladasken att göra (även om den är god).

Framöver rekommenderar vi att Anders Borg begränsar sina jaktmarker till Stureplan och fyrtiotaggare. (+)

* Vän av ordning skulle här framhålla Magdalena Andersson. Dock har ingen överskattat henne i någon förmåga. Någonsin.

Annons
Annons