Diskussion mellan Star Wars-nördar utmynnade i dödsfall

En hetsig diskussion utbröt under natten till lördagen i Malmö-stadsdelen Kirseberg. Fem personer hade samlats för en filmväll. Två av deltagarna förespråkade att man ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

En hetsig diskussion utbröt under natten till lördagen i Malmö-stadsdelen Kirseberg. Fem personer hade samlats för en filmväll. Två av deltagarna förespråkade att man skulle se Star Wars-filmerna i kronologisk ordning utifrån “The Star Wars timeline” (med en piratversion av Rogue One korrekt placerad i tidslinjen.) Två av deltagarna förespråkade att man skulle se filmerna i utgivningsordning. Den femte…

… föreslog att sällskapet skulle skita i att spilla tid på de där jävla nörd-filmerna och istället dricka öl, kanske röka på (Något som är brukligt på Kirseberg vid hemmafester.) och sedan gå ut på lokal samt om möjligt fixa ett ragg.

De personer som tidigare debatterat det korrekta sättet att se Star Wars-filmerna på, vände sig därefter mot brottsoffret och lyckades med samlade krafter, trots bristande kroppskoordination och fysik, att med medhavda “light saber-attrapper” misshandla den femte personen.

När polis kom till platsen efter att grannar klagat på att deras cannabis- och fyllefester stördes av den fortsatt högljudda diskussionen kring den korrekta ordningen att se Star Wars i, tillkallades nästan omedelbart ambulans. Brottsoffret togs förhållandevis skyndsamt till Skånes Universitetssjukhus i Malmö men hans liv gick inte att rädda.

Enligt obekräftade källor ska brottsoffrets sista ord ha varit “May the force make you live long and prosper”

Annons
Annons