Breaking News – Folkets Hus i Alingsås portar Donald Trump

I ett pressmeddelande tidigare idag meddelade Folkets Hus i Alingsås att USAs President Donald Trump är portad från föreningens lokaler med omedelbar verkan. – ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

I ett pressmeddelande tidigare idag meddelade Folkets Hus i Alingsås att USAs President Donald Trump är portad från föreningens lokaler med omedelbar verkan.

– Ja, det stämmer. Vi kände att vi inte stillatigande kunde se på medan han skapade en fascistisk enpartistat där borta. Det här är en kraftfull markering i sammanhanget, säger en märkbart nöjd Arne Kvickrot, talesman för Folkets Hus i Alingsås.

Men, vad är det egentligen som ni protesterar emot i hans politik exakt?

– Till att börja med hans inreseförbud. Han utelämnade medvetet länder som han gjorde affärer med från den listan. Crony Capitalism, är vad det är – ett tydligt tecken på fascism.

Arne Kvickrot blir dock aningen irriterad när Aristofanes utsände nämner att listan på de länder som President Trump infört reserestriktioner mot togs fram av Obamaadministrationen, vilket innebär att Obama måste gått i Trump Corps ledband för att den teorin skall stämma.

– Ja, alltså… Inreseförbudet är bara en av väldigt många bevis; vad jag EGENTLIGEN ville ta upp var muren mot Mexiko! Att hindra fattiga människor att försörja sig på enkla arbeten är ren ondska. Fascism!

Men, i Sverige är det ju i mångt och mycket LO som vänder sig mot arbetskraftsvandring. Framförallt arbetskraftsinvandring som konkurrerar med lägre löner jämfört med vad den inhemska befolkningen förväntar sig, vilket är fallet i USA. Är LO onda och propagerar för fascism?

– Men, vad i helvete? Ser du inte att han är ond? Ond säger jag! Dessutom var det väl inte mina argument för att porta honom vi skulle diskutera, utan att vi portat honom! Att vi står upp för demokratin genom att göra så!

”President Trump, you are not Welcome to the People’s House, All-in-Sauce in Sweden!”

Men, tror du att President Trump kommer bry sig?

– Det vet jag att han gör. Vi skickade honom ett tweet i vilket vi meddelade honom att han inte var välkommen: ”President Trump, you are not Welcome to the People’s House, All-in-Sauce in Sweden!” – vi översatte litet åt honom så att han skulle förstå – och han har redan svarat, så, det så!

Verkligen? Det var imponerande. Vad skrev han?

– Ja, alltså min engelska är en aning rostig, men han var upprörd, det märktes tydligt i det att han vid ett tillfälle bara använde stora bokstäver för att markera detta: ”Banned from communist swingers club in Sweden – ROFLMAO. Sad”, säger Kvickrot med ett förnöjt leende, som även nämner att deras markering nått hela vägen upp till Sagerska Palatset, varifrån han fått indikationer om att Margot Wallström personligen kommer att ringa för att gratulera.

Annons
Annons