Dan Eliasson tar över som GD på Skatteverket efter Ingemar Hansson

Prisb

Efter att Ingemar Hansson, generaldirektör på Skatteverket, fick sparken i förra veckan har det spekulerats friskt om vem som ska få ta över posten. ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter att Ingemar Hansson, generaldirektör på Skatteverket, fick sparken i förra veckan har det spekulerats friskt om vem som ska få ta över posten. Källor med insyn i regeringens arbete avslöjar att det är i stort sett klart att det blir rikspolischefen Dan Eliasson som får ta över efter Hansson.

Ingemar Hansson har enligt finansminister Magdalena Andersson skadat förtroendet för Skatteverket som myndighet. Därför får nu Eliasson träda in. En källa nära finansministern säger till Aristofanes:

Dan Eliasson har på förtjänstfullt sätt visat att han kan öka förtroendet för de myndigheter han basar över. Han har gedigen erfarenhet som myndighetschef, med Migrationsverket, Försäkringskassan och nu senast Polisen på meritlistan. Vi kommer inte kunna hitta någon bättre person att återskapa förtroendet för Skattemyndigheten än Dan Eliasson. Det här kommer bli jättebra.

Eliasson kommer att träda in på posten som generaldirektör på Skatteverket den 1 april. Den hetaste kandidaten att ta över som rikspolischef är enligt Aristofanes källor Carin Götblad.

Annons
Annons