Återinförd värnplikt mindre populär än genusteori

Millenials
millenialsarna på bilden har inget med ungdomarna i artikeln att göra. De ungdomar som nämns i artikeln har däremot översvämmat oss med selfies sedan vår utsände fick deras kommentarer.

Efter beskedet att Sverige återinför den allmänna värnplikten för både män och kvinnor har reaktionerna inte låtit vänta på sig. De flesta som berörs ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter beskedet att Sverige återinför den allmänna värnplikten för både män och kvinnor har reaktionerna inte låtit vänta på sig. De flesta som berörs av den återinförda värnplikten är inte alls förtjusta i nyordningen.

Aristofanes utsände gav sig ut i Stockholmsområdet för att samla upp några ungas reaktioner.

Moa Andersson, 16
Jag vill inte springa runt i skogen och leka krig. Jag har ju min modeblogg att tänka på.

Saga Örthendahl, 17 år
Försvaret är en del av patriarkatet och borde skrotas. Jag vill plugga genusvetenskap och lesbisk dansteori på Södertörn, inte lära mig att döda.

Alma Mirko, 15 år
Jag skiter väl i Sverige! Orka vara kvar här om det blir krig. Jag ska flytta till New York och bli kändis. Men kanske först vara med i Paradise Hotel.

Johan Svensson, 15 år
Det vore ju lite coolt. Lite som The Division fast IRL. Men vet inte om jag pallar.

Anton Ernerud, 17 år
Jag ska in på Handels, sen ska jag tjäna in grova cash. Känns som slöseri med tid och förlorad livslön att göra militärtjänst.

Lars-Rutger af Månstråle, 16 år
Jag är inte säker på att militären är måna om min personliga integritet. Jag tror inte att de tillhandahåller trygga rum för oss när det blir för jobbigt. Sen känns uniformen lite för konformistisk.

Regeringen har nog inte tänkt hela vägen när de ska få den här generationen att ta någon form av ansvar för försvaret av Sverige. Men det ska bli spännande att se hur Handbok Genus – Genomförande tas emot av den nya generationens värnpliktiga.

Millenialsarna på bilden har inget med ungdomarna i artikeln att göra. De ungdomar som nämns i artikeln har däremot översvämmat oss med selfies sedan vår utsände fick deras kommentarer. Vi valde att göra dem besvikna.

Annons
Annons