Aristofanes instiftar eget pris: Smörkniven 2016 – här är de nominerade

Det har blivit på modet att dela ut pris för det gångna årets största bravader: Aftonbladet Kultur delar ut Hummerkniven, Jan Myrdahl Leninpriset och Robespierrepriset ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det har blivit på modet att dela ut pris för det gångna årets största bravader: Aftonbladet Kultur delar ut Hummerkniven, Jan Myrdahl Leninpriset och Robespierrepriset – och nu har Aristofanes äran att meddela att vi instiftat vad vi tror kommer att bli det största priset av dem alla: Smörkniven.

Smörkniven delas ut till den person som ofrivilligt lyckats främja SDs tillväxt och normalisering i Sverige. Allt enligt devisen att vederbörande inte ens med den bästa vilja i världen kan anses vara den vassaste kniven i bestickslådan.

Priset består – utöver äran – även av ett diplom, en illa begagnad smörkniv, samt en 20 grams förpackning smör pristagaren får sno från valfri lunchservering på egen risk. Lätta, Bregott och Lätt och Lagom går också bra, men inte Flora. Inte ens Smörknivens pristagare skall behöva sjunka hur lågt som helst.

Eftersom det är första gången som detta prestigefyllda pris delas ut har nomineringskommittén enväldigt beslutat sig för att årets pris skall gälla de nominerades ackumulerade gärningar fram till och med 2016.

De nominerade är:

 • Anders Lindberg, tillförordnad politisk redaktör för Aftonbladet
 • Fredrik Reinfeldt, f.d. Statsminister – numera världsberömd lantmätare
 • Henrik Schyffert, Nationalekonom från Grandiosa School of Economics
 • Annie Lööf, Partiledare Centerpartiet
 • Malena Ernman, Operasångerska vars sociala patos klingar falskt
 • Peter Wolodarski, Chefredaktör DN – Sveriges ledande förmedlare av alternativa fakta
 • Jonas Gardell, mångsysslande godhetsförespråkare och NIMBY aktivist
 • Dan Eliasson, Rikspolischef, f.d Generaldirektör för Försäkringskassan och Migrationsverket
 • Anders Danielsson, f.d Generaldirektör Migrationsverket, Generalsekreterare Röda Korset
 • Erik Ullenhag, f.d. Integrationsminister, Ambassadör i Jordanien
 • Lilian Sjölund, vinnare av Hummerkniven 2016 (seriöst, vem är hon???)

Som ni ser handlar det om en veritabel drömelva. För SDs partiledning.

Omröstningen kommer att pågå inne på Aristofanes hemsida under de kommande veckorna och varje dag kommer en ny nominerad att presenteras, med motivering kring varför vederbörande förlänats den stora äran att vara med i sällskapet.

Bubblare:

Givetvis finns det en uppsjö av andra värdiga kandidater, sett till ambitionsnivån, men resultatet av deras insatser har helt enkelt varit för klena, då inte ens potentiella SD-väljare har kunnat ta dem på allvar. Hedersomnämnande går därför ut till följande personer, med följande uppmuntran: Bättre lycka 2017 – ni kan fortfarande göra Jimmie Åkesson till Statsminister efter valet 2018.

 • Alexandra Pascalidou
 • Fredrik Segerfeldt
 • Johan Norberg
 • Mattias Svensson
 • Alex Voronov
 • Rosana Dinamarca
 • Daniel Swedin
 • Lars Lindström
 • Jerzy Sarnecki
 • Hanna Stjärne
 • Bengt Westerberg
 • Bodil Sidén
 • Johanna Jönsson
 • Mona Sahlin
 • Kajsa Ekis Ekman
 • Johan Ehrenberg
 • Jan Helin
[yop_poll id=”1″]
Annons
Annons