Smörkniven, kandidat nummer 1: Anders Lindberg

Egentligen behövs ingen närmare presentation av Anders Lindberg. Mannen är en legend i sin egen rätt inom kategorin kontraindikatorer. Säger Lindberg titta upp, kommer ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Egentligen behövs ingen närmare presentation av Anders Lindberg. Mannen är en legend i sin egen rätt inom kategorin kontraindikatorer. Säger Lindberg titta upp, kommer väljarkåren i det närmaste mangrant granska marken under sina fötter. För de som ändå önskar ta del av vår motivation, kommer den här:

Anders Lindberg är tillförordnad politisk redaktör på Aftonbladets Ledarredaktion, vilken styrs av LO, och därmed anställd för att föra fram en oberoende socialdemokratisk linje inom den politiska rapporteringen. Att en oberoende socialdemokratisk hållning kunde vara så marxistiskt anstruken som i Anders Lindbergs tappning är dock något som måste förvåna även socialdemokrater långt ut på vänsterkanten i partiet.

Exemplen på hans halsbrytande logiska kullerbyttor i kampen för att vara husse till lags är otaliga – och för många för att redovisa i sin helhet – men ett av de mer talande exemplen på denna i det närmaste patologiska önskan att gå emot vett och sans är hans försvar av Dan Eliasson i sin ledare från 20 Januari 2017 (http://www.aftonbladet.se/ledare/a/R7Bbr/sluta-gnalla-pa-dan-eliasson-nu), där följande pärla är hämtad ifrån:

”Tyvärr framstår mycket av den offentliga kritiken mot Eliasson mest som ett partipolitiskt spel.”

Really Anders, Really? Varför skrev du då följande i stycket innan:

”Eliasson har fått kritik internt som är värd att ta på allvar. Han saknar det breda förtroende från sina egna medarbetare som en rikspolischef behöver. Polisens resultat är dessutom för dåligt.”

Men fakta och logik har aldrig bekymrat Anders Lindberg. Med penseln i högsta hugg – och den illaluktande sörja han kallar för argument alltid bekvämt tillhands – brunmålar han glatt allt och i hans väg som inte intar samma upplysta marxistiska hållning som han själv. Vanligtvis med resultatet att när folk konfronteras av Anders Lindbergs bild av det han för tillfället använder som pannå för sina bruna nyansbrytningar, och kontrasterar denna mot den bild de själva har för ögonen, börjar de ifrågasätta sina observationer av bruna fläckar i den egna bilden.

Därför är Anders Lindberg kandidat nummer 1 till Smörkniven.

[yop_poll id=”1″]
Annons
Annons