Smörkniven, kandidat nummer 2: Fredrik Reinfeldt

F.d. Statsminister, styrelseproffs, världsmedborgare, förste älskare, världsberömd lantmätare och brandsäkerhetsexpert. Reinfeldt var mannen som på egen hand förändrade det traditionellt borgerliga partiet moderaterna till ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

F.d. Statsminister, styrelseproffs, världsmedborgare, förste älskare, världsberömd lantmätare och brandsäkerhetsexpert. Reinfeldt var mannen som på egen hand förändrade det traditionellt borgerliga partiet moderaterna till ett parti som sålde ut sina värderingar. Under Reinfeldt så förvandlades Moderata Samlingspartiet till Arbetarpartiet Nya Moderaterna (Socialmoderaterna).

Det var också under Reinfeldts tid vid makten som den sk borgerligheten övergav allt vad rim och reson heter beträffande migrationspolitiken.

Driven av sitt starka hat mot SD, för att de efter valet 2010 tog ifrån Reinfeldt möjligheten att bilda en majoritetsregering, valde Fredrik Reinfeldt att göra upp med Miljöpartiet beträffande migrationsfrågor. Detta innebar de facto att han var en av arkitekterna bakom paradoxen att människor som inte har rätt att vistas i Sverige ändå fick fri tillgång till de svenska bidragssystemen.

I valrörelsen 2014 höll han sitt berömda “Öppna hjärtan”-tal. Något som ganska många väljare tolkade som “Jag tänker öppna din plånbok” och hjälpte SD att fördubbla sitt valresultat.

Efter valförlusten 2014 har Fredrik Reinfeldt haft en lysande karriär i att från ovan påpeka hur mycket plats det finns att inrätta nya svenska socialkontor för utländska medborgare mitt ute i skogen. Han har även gjort en stor insats för brandsäkerheten i juletid, något som Simrishamnsborna fick erfara julen 2016. Därför är Aristofanes stolta att presentera Fredrik Reinfeldt som kandidat nummer 2 till Smörkniven 2016.

[yop_poll id=”1″]

 

Läs mer om Smörkniven och de övriga kandidaterna:

Smörkniven 2016

Kandidat nummer 1: Anders Lindberg

Annons
Annons