SVT lägger bud på Aristofanes

Efter att public service och SVT belagts med att censurera politisk satir riktad mot vänster har en intern debatt uppstått inom organisationen hur man ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter att public service och SVT belagts med att censurera politisk satir riktad mot vänster har en intern debatt uppstått inom organisationen hur man ska komma  till råtta – förlåt, tillrätta – med problemet (redaktionen drabbas ibland av Cecilia Hagen- och Anne Rambergtourettes när SVT kommer på tal. Nej, vi förstår inte heller varför.)

Det var efter komikern Aron Flams medverkan i en debatt på Publicistklubben som det framkom att satir riktad mot den politiska vänstern systematiskt censurerades som debatten tog fart.

SVT:s VD Hanna Stjärne har tagit till sig av kritiken och upprättat en handlingsplan. Aristofanes kan nu avslöja att den första delen i denna handlingsplan är att köpa upp politisk satir som slår åt alla håll. Vi på Aristofanes har emottagit ett synnerligen frestande anbud på vår satir från SVT. Vi väljer dock att tacka nej då ett av SVT:s krav för att affären skulle genomföras var att Jan Helin skulle bli ansvarig utgivare och chefredaktör för Aristofanes.

Vi väljer istället att fortsätta våra vanliga jobb vid sidan av som välfärdspirater, prostituerade och narkotikasmugglare, då vi vill kunna sova gott om nätterna och se oss själva i spegeln. Att bli en del av det “opartiska” Public Service hade helt enkelt varit mer än vi stått ut med,  sett till vår integritet och känsla för anständighet.

Annons
Annons