Kulturministern får utökat ansvar

Efter Kulturministerns starka insats i söndagens Agenda lutar det åt att Statsminister Stefan Löfven har bestämt sig för att ge henne ökat ansvar i ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter Kulturministerns starka insats i söndagens Agenda lutar det åt att Statsminister Stefan Löfven har bestämt sig för att ge henne ökat ansvar i regeringen.

En källa med starka band till socialdemokraternas Verkställande Utskott berättar för Aristofanes:

Alice (Bah Kuhnke) gjorde verkligen avtryck i den intervjun och även vi socialdemokrater kan inte låta bli att beundra det kompetenta intryck hon gjorde. Vi önskar att vi hade kunnat rekrytera henne före Miljöpartiet, men vi är glada att kunna lyfta fram henne ytterligare i regeringen.

Hur är det då tänkt att Alice Bah Kuhnkes ny roll ska utformas? Enligt ett internt PM från statskontoret skissas det på att ett förslag där Alice Bah Kuhnke blir samordningsminister med ett övergripande ansvar för justiedepartementet, försvarsdepartementet och kulturdepartementet.

Det ser också ut som om Migrationsverkets förre generaldirektör, Anders Danielsson, kommer att bli hennes nye statssekreterare. Hennes nuvarande statssekreterare, Per Olsson Fridh kommer fortsatt vara statssekreterare i kulturdepartementet då hennes, än så länge ej namngivne, efterträdare kommer behöva en rutinerad och kompetent statssekreterare vid sida för att fortsätta styra departementet i den riktning hon stakat ut.

Vi på Aristofanes vill verkligen gratulera Alice Bah Kuhnke till avancemanget. (Du glömmer väl inte bort att styra upp vår ansökan om demokratibidrag innan du lämnar för högre höjder Alice?)

Annons
Annons