Smörkniven, kandidat nummer 7: Jonas Gardell

Har du som Jonas Gardell byggt din plattform på att vara homosexuell, drabbad av ångest ibland och säga självklarheter som får kvinnor i Gudrun ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Har du som Jonas Gardell byggt din plattform på att vara homosexuell, drabbad av ångest ibland och säga självklarheter som får kvinnor i Gudrun Sjödén-kläder att skratta igenkännande så kan det vara svårt att upprätthålla platsen i rampljuset.

Även om den betydligt mer sympatiske och mer attraktive och finlandssvenske livspartner kan hålla Jonas Gardell kvar i Se&Hörs kändisspalter vill han kanske lysa av egen kraft. Då kan det vara bekvämt att bekämpa arbetarklassens oro för samhällsutvecklingen genom att hålla hand med andra medlemmar av kultureliten på Södermalm och säga “refugees welcome” samtidigt som du bekämpar utbyggnaden av vårdplatser som förstör utsikten från den egna våningen.

Visst kan det vara lite jobbigt på släktmiddagar när brodern, som till dagligdags kämpar för att undvika granskning av Muslimska Brödraskapets styrkeposition i Sverige, skall vara med. Brödraskapets syn på Jonas och Marks relation är kanske inte riktigt optimal om man föredrar att inte “trilla” ner från takterrassen. Men har man som Jonas Gardell ordentliga skygglappar på och försäkrar pöbeln att allt är frid och fröjd i Mosebacke monarki så kan syskonsämjan räddas.

För denna syskonkärlek, bland annat, är Jonas Gardell Aristofanes kandidat nummer 7 till Smörkniven.

[yop_poll id=”1″]

 

Läs mer om Smörkniven och de övriga kandidaterna:

Smörkniven 2016

  1. Anders Lindberg, tillförordnad politisk redaktör för Aftonbladet
  2. Fredrik Reinfeldt,  f.d. Statsminister – numera världsberömd lantmätare
  3. Henrik Schyffert, nationalekonom från Grandiosa School of Economics
  4. Annie Lööf, Partiledare Centerpartiet
  5. Malena Ernman, Operasångerska vars sociala patos klingar falskt
  6. Peter Wolodarski,  Chefredaktör DN – Sveriges ledande förmedlare av alternativa fakta
Annons
Annons