Vegan från Södermalm glömde bort att påpeka att han var vegan vid besök i hemstaden.

Händelsen inträffade när Johannes Andersson (31), kulturarbetare på Södermalm, var på besök i sin gamla hemstad Borlänge förra helgen. När han mötte upp gamla ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Händelsen inträffade när Johannes Andersson (31), kulturarbetare på Södermalm, var på besök i sin gamla hemstad Borlänge förra helgen. När han mötte upp gamla vänner på den Engelska puben lyckades han med konststycket att chocka hela sällskapet: Han satt helt tyst när hans barndomskamrat Anders Liljeberg beställde och avnjöt en delikat Cheeseburgare med pommes och HP-sås.

Förstå chocken när vi inte fick en föreläsning om köttindustrins fördärvlighet

Viktor Fridlund, en av de gemensamma vännerna i sällskapet kommenterar händelsen så här:

–  Hela sällskapet satt och väntade på att Johannes skulle berätta att han var vegan när servitören kom in med Anders Cheeseburgare. Förstå chocken när vi inte fick en föreläsning om köttindustrins fördärvlighet och hur människan egentligen inte är anpassad för att äta kött.

Johannes kommenterar själv händelsen:

–  Jag vet inte vad som kom över mig. Det måste varit något konstigt med IPA:n jag drack. Jag glömde helt bort att påminna vänkretsen om att jag är vegan. Jag har full förståelse för att mina vänner på Södermalm är besvikna på mig. Det här ska inte hända igen.

Vi på Aristofanes förstår inte hur det här kan ha gått till. Vi har försökt nå Engelska Puben i Borlänge för en kommentar kring innehållet i deras IPA. men ännu inte lyckats få kontakt.

Uppdatering: Fake vegan vegan news?

Vi på Aristofanes har försökt nå den engelska puben för en kommentar, men inte hittat bevis vare sig för att sällskapet ifråga faktiskt varit på puben, eller att puben ens existerar. Detta får oss att misstänka att vi gjort oss skyldiga till en “Brandmannen från Boden” genom att publicera artikeln.

Redaktionen på Aristofanes ber om ursäkt för att ha spridit fake news.

Annons
Annons