Smörkniven, kandidat nummer 9: Anders Danielsson

Always look on the bright side of life...

Låt Anders vara Anders! Förtydligande: Låt Anders Danielsson vara Anders någon annanstans, där inte svenskars skattepengar, godtrogenhet och/eller välvilja utnyttjas. Anders Danielsson var den ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Låt Anders vara Anders! Förtydligande: Låt Anders Danielsson vara Anders någon annanstans, där inte svenskars skattepengar, godtrogenhet och/eller välvilja utnyttjas.

Anders Danielsson var den s.k. ämbetsmannen som in i det sista lovade att han skulle fixa biffen på Migrationsverket (Myndigheten som slukar mer än försvaret och rättsväsendet tillsammans.) om han bara fick fria tyglar.

Anders Danielsson gillar nämligen storslagna gester och utspel. Som när han i egenskap av SÄPO-chef anordnade en personalfest med James Bond-tema för att få glassa omkring i smoking och Walther PPK i cinematiska poser. I plast från Teknikmagasinet, naturligtvis. Inte en Anders Danielssons chefer är så dumma att de beviljade honom ett riktigt skarpladdat vapen. Men Eftersom Anders inte fick vara Anders på SÄPO – gnälliga revisorer som påpekar att det inte får hållas fest hursomhelst på statens bekostnad hämmade hans stil – flyttade han vidare till Migrationsverket. Resten är som man så ofta säger historia. Rövarhistoria, närmare bestämt.

När han hade fått skriva sina äskanden in blanco för Migrationsverkets räkning och fått allt beviljat övergav han posten som Generaldirektör för Migrationsverket. Anders kan nämligen inte vara Anders när folk börjar ställa kritiska frågor, varför han gick till den enda institution med dokumenterad sämre internkontroll än Migrationsverket. Anders Danielsson är numera välfärdspirat – förlåt Generalsekreterare –  på Svenska Röda Korset.

Aristofanes har än så länge inga hållbara data kring hur de frivilliga bidragen till Röda Korset utvecklats sedan Anders blev Anders. Men bara det faktum att Anders Danielsson trodde han skulle lösa 2015:s flyktingkris genom att tala om sig själv i tredje person och få fria tyglar är skäl nog att nomineras till Smörkniven.

[yop_poll id=”1″]

 

Läs mer om Smörkniven och de övriga kandidaterna:

Smörkniven 2016

  1. Anders Lindberg, tillförordnad politisk redaktör för Aftonbladet
  2. Fredrik Reinfeldt,  f.d. Statsminister – numera världsberömd lantmätare
  3. Henrik Schyffert, nationalekonom från Grandiosa School of Economics
  4. Annie Lööf, Partiledare Centerpartiet
  5. Malena Ernman, Operasångerska vars sociala patos klingar falskt
  6. Peter Wolodarski,  Chefredaktör DN – Sveriges ledande förmedlare av alternativa fakta
  7. Jonas Gardell, mångsysslande godhetsförespråkare och NIMBY aktivist
  8. Dan Eliasson, Rikspolischef, f.d Generaldirektör för Försäkringskassan och Migrationsverket

 

Annons
Annons