Tog med sin mamma på anställningsintervjun

I det hårda klimat som råder för över-curlade millenials på arbetsmarknaden så gäller det att vara originell för att få in foten på rätt ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

I det hårda klimat som råder för över-curlade millenials på arbetsmarknaden så gäller det att vara originell för att få in foten på rätt arbetsplats för det första jobbet.

Elvira Sandebäck(19) från Lidingö trodde hon hade kommit på den perfekta planen för att få jobbet på Telias säljande kundtjänst. Hon hade ett hemligt ess i rockärmen och tog med sin mamma, Johanna Sandebäck(47), hemmafru, som en ytterst personlig referens.

Elvira förklarade hur hon resonerade:

“Mamma vet ju hur bra jag är på sociala medier och hur många följare jag har på Insta. Dessutom så vet hon hur hårt jag jobbade med konståkningen för hon körde mig till varje träning i flera år. Vilken referens kan vara bättre?”

Mamma Johanna inflikar:
“Självklart ställer jag upp för min dotter. Ber hon om hjälp för att få ett jobb så gör jag allt vad jag kan för att hon ska få in en fot.”

Telias HR-ansvarige kommenterar det hela så här:
“Visst var det lite märkligt att den sökande lät sin mor svara på alla frågor, men hon gjorde ett gott intryck så vi gick givetvis vidare.”

Enligt vad Aristofanes erfar börjar mamma Johanna på Telias kundtjänst den 1/4 och lämnar jobbet som hemmafru för en deltidstjänst.

Annons
Annons