Feministiskt Initiativ hittar något deras partiledare faktiskt var först med!

Feministiskt Initiativ var först med en sak trots allt. Det har varit många bud på vilken typ av pionjär Feministiskt Initiativs nya partiledare, Victoria ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Feministiskt Initiativ var först med en sak trots allt.

Det har varit många bud på vilken typ av pionjär Feministiskt Initiativs nya partiledare, Victoria Kawesa, faktiskt är. Först basunerade partiet ut att hon var den första utlandsfödda partiledaren. Det visade sig att Raoul Hamilton slog henne med nästan 100 år på den punkten. Därefter sades det att hon var den första kvinnliga, utlandsfödda partiledaren. Givetvis “glömde” man då bort Vera Oredsson, Sveriges första kvinnliga partiledare. Oredsson var förvisso en feminazipionjär genom att redan 1975 bli partiledare för Nordiska Rikspartiet. (Här finns det dock en viss risk att vi talar om riktiga nazister.)

Till sist lyckades Feministiskt Initiativ knåpa ihop att Kawesa var den första utomrikesfödda, kvinnliga svarta partiledaren. En definition som skulle få en fransk nationalist blek av avund över hur långt man var villiga att gå för att visa sig först eller bäst med något.

Aristofanes erbjuder Feministiskt Initaitiv sin hjälp – du kommer aldrig tro vad som hände sedan…

För att hjälpa Kawesa hitta en definition som ter sig mindre omständlig att upprepa i tid och otid inför underdåniga journalister på SVT och DN, bollade vi några idéer med en anonym kontakt på Feministiskt Initiativ (en av de som inte lämnat partiet i protest efter helgens kongress).

“Kawesa är den första partiledaren som går att definiera som ett UFO”

Efter att ha ratat vår kontakts förslag om att Kawesa var den första utrikesfödda partiledaren med inflytande på rikspolitiken – av uppenbara anledningar för de historiskt bevandrade och alla utan allvarliga problem med verklighetsförankringen – landade vi i att Kawesa är den första partiledaren som går att definiera som ett UFO. (Undefinable Feminazi Object).

Vår källa inom Feministiskt Initiativ tyckte det var något sexistiskt, i det att det kunde tolkas som ett objektifierande, men vi tror det är det är det bästa vi kan komma på. Kön, etnicitet och hudfärg är ju bara sociala konstruktioner.

Annons
Annons