Vad är väl veterandagen på slottet (när en jihadist står i min bostadskö)?

Veterandagen till ära

Sveriges Riksdag satte ner foten vid dagens votering kring att göra Veterandagen till allmän flaggdag. Vid dagens votering så yrkade Socialdemokraterna på att “återremittera” ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Sveriges Riksdag satte ner foten vid dagens votering kring att göra Veterandagen till allmän flaggdag. Vid dagens votering så yrkade Socialdemokraterna på att “återremittera” ärendet. Ett slugt sätt att sabotera, då detta endast kräver en tredjedel av riksdagens ledamöter för att bifallas.

Aristofanes kan nu avslöja att återremitteringen av Veterandagen var initierad av den f.d. Broderskapsrörelsen, nuvarande “Tro och Solidaritet” inom socialdemokratin.

“Vissa Broderskapare och ett gäng ledande SSU:are är helt inne på att jämställa IS-veteraner med svenska veteraner från FN-tjänstgöring.”

En källa nära statsrådsberedningen, som vill vara anonym, förklarar för Aristofanes:

“Det har varit ett jäkla käbbel kring den här frågan. Främst är problemet att vissa Broderskapare och ett gäng ledande SSU:are är helt inne på att jämställa IS-veteraner med svenska veteraner från FN-tjänstgöring. Stridslinjerna i VU har handlat om hur mycket den egna positionen i partiet baseras på den islamistiska medlemsbasen. Men det här har varit några mardrömsnätter.”

Vår källa vägrade dock bekräfta ryktet att samma falang försökt kuppa fram ett namnbyte på Tro och Solidaritet till Muslimska Broderskapsrörelsen. “Inga kommentarer” var allt vi fick ur vederbörande.

Enligt vad Aristofanes erfar kommer socialdemokraternas återremittering och förändrade förslag innebära att IS-veteraner och veteraner från Waffen-SS under andra världskriget också inkluderas i Veterandagens upphöjelse till allmän flaggdag.

Annons
Annons