Mehmet Kaplans nya uppdrag

STOCKHOLM 20151012 Mehmet Kaplan, bostads-, stadsutvecklings- och it-minister (MP), som bjudit in till en nationell samling, Sverige tillsammans, för att bidra till att förbättra nyanländas etablering. Foto: Maja Suslin / TT kod 10300

Efter fredagens terrorattentat i Stockholm har regeringen nu beslutat att inrätta en arbetsgrupp som ska förhindra att ytterligare terrorattentat. En av de som kommer ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter fredagens terrorattentat i Stockholm har regeringen nu beslutat att inrätta en arbetsgrupp som ska förhindra att ytterligare terrorattentat. En av de som kommer att medverka i den nya arbetsgruppen är Utbildningsminister Gustav Fridolin, ett av två språkrör för Miljöpartiet. En källa i statsrådsberedningen säger till Aristofanes:

“Fridolin har en djup kunskap och intim kännedom om de rörelser som kan tänkas begå fler terrordåd i Sverige. Han har varit aktiv i Miljöpartiet sedan barnsben och så att säga vuxit upp med rörelsen. Hans engagemang i Charta 2008 är ytterligare meriterande. Jag har svårt att komma på något nuvarande statsråd som är mer insyltad… förlåt insatt… i de här frågorna faktiskt.”

Rykten gör också gällande att julmustexperten Anna Carlstedt kommer att få lämna posten som Nationell Samordnare mot våldsbejakande extremism och att hennes efterträdare blir det tidigare statsrådet Mehmet Kaplan. Vår anonyma källa inom statsrådsberedningen förtydligar regeringens intentioner så här:

“När Mehmet Kaplan lämnade sin statsrådspost så uppstod såväl en representations- som en kunskapslucka i regeringen. Vi har givetvis försökt överbrygga denna luckan genom Tro och Solidaritet men inte nått hela vägen. Dessutom har det gjort att Miljöpartiet känt sig något utanför i arbetet kring de här viktiga frågorna. Nu täpper vi till denna lucka genom Mehmets nya uppdrag.”

Vi på redaktionen önskar såväl Gustav Fridolin som Mehmet Kaplan all framgång i den framtida kampen mot terrorismen.

Annons
Annons