Eva Franchell blockad mer än på sociala medier

- Vem behöver bil, buss eller lastbil; vi godhetsapostlar flyger.

Det var med viss förvåning som ombudsmännen på LO:förbundet Transport läste Eva Franchells ledarstick kring förbud mot bilism i stadsområden i deras egen rörelses ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det var med viss förvåning som ombudsmännen på LO:förbundet Transport läste Eva Franchells ledarstick kring förbud mot bilism i stadsområden i deras egen rörelses tidning. På den LO-styrda ledarsidan på tabloiden Aftonbladet ville medarbetaren få det till att det var lastbilens fel att 4 personer blev mördade av en islamist fredagen den 7 april. Hon valde därför att gå till ett frontalangrepp mot bilar i största allmänhet då dessa tydligen är att klassa som mordvapen.

En högt uppsatt källa inom LO-förbundet Transport säger till Aristofanes:
“Det känns ju onekligen absurt att vår egen tidnings ledarsida vill ta ifrån 61 000 medlemmars försörjning. Ser hon oss alla som potentiella terrorister och mördare.”

En talesperson för Motormännen kommenterar artikeln på följande vis:
“Är batikhäxan helt från vettet? Hur i helvete tänkte hon här?

En mer nyanserad röst inom LO:s toppskikt uttryckte sig diplomatiskt så här:
“Vi bör nog se över vår styrning av Aftonbladets ledarredaktion en smula. I dagsläget känns den mer som en röst för åsikterna från Miljöpartiets mindre genomtänkta, islamistiskt bestrukna, flank än från Rörelsen. Jag får be att återkomma.”

Vi på Aristofanes avvaktar vidare läckor med popcorn i beredskap och konstaterar att Eva Franchells favoritförfattare i unga år måste varit Stephen King, i det att hon tycks tro att Christine var en historia baserad på verkliga händelser.

Annons
Annons