Nylansering av Grabbarna på Fagerhult

Det var 1990 som SVT:s sände Grabbarna på Fagerhult. De medverkande den gången var Jan Guillou, Leif GW Persson och Per Lorenzton. Grabbarna ägnade ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det var 1990 som SVT:s sände Grabbarna på Fagerhult. De medverkande den gången var Jan Guillou, Leif GW Persson och Per Lorenzton. Grabbarna ägnade sig åt jakt, fiske och andra klassiskt “manliga sysslor”. Nu erfar Aristofanes att det florerar ivriga rykten i TV-huset att programdirektören Jan Helin har arbetat hårt för att dra igång en ny säsong av programmet och att alla trådar nu verkar knytas ihop.

En källa nära Jan Helin uppger för Aristofanes:
“Att dra igång en ny säsong av Grabbarna på Fagerhult med ett nytt dream team har varit ett av Jan Helins absoluta sk pet projects och det är väldigt spännande att det nu ser ut att bli verklighet.”

Kommer programmet att följa originalformatet eller blir det några förändringar i upplägget?

“Den främsta förändringen är väl att de tre “grabbarna” kommer diskutera jakt på andra typer av villebråd i mer urbana miljöer. Att diskutera dödandet av djur annat än i fördömande ordalag känns inte helt gångbart 2017.”

Vilka är de tre grabbarna i det tilltänkta “dream teamet”?

“Vi vill ha några som verkligen vet vad de pratar om, så vi talar givetvis om Jan Guillou, Martin Timell och Fredrik Virtanen. Det såg länge ut som en omöjlighet att få ihop dem på SVT då våra regler inte tillåter våra programledare att samtidigt ha uppdrag för kommersiella aktörer eller för våra konkurrenter. Men den senaste veckan så verkar det ha uppstått en öppning för att rekrytera dem till SVT.”

Aristofanes ser med spänning fram emot att få se resultatet av Jan Helins och SVT:s nya satsning. Det här kommer bli jättebra!

Annons
Annons