Stark överrepresentation av första och andra generationens invandrare i #Aftonbladetgate

Efter att twitter gick bananas på hemmasnickrad våldtäktsstatistik från en Sverigedemokrat så letar nu såväl Aftonbladet som BRÅ efter saker som kan sänka den ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter att twitter gick bananas på hemmasnickrad våldtäktsstatistik från en Sverigedemokrat så letar nu såväl Aftonbladet som BRÅ efter saker som kan sänka den hemmagjorda studien.

Enligt vanligtvis välunderrättade källor så ska BRÅ redan ha skickat en hemställan till justieministern om en utvidgning av begreppet våldtäkt till att även omfatta alla CIS-män som säger ”Hej” till de som definierar sig som kvinnor.

På Aftonbladets redaktion är dock stämningen något sämre. Efter att ha tagit en närmare titt på de medarbetare som anklagats eller dömts för våldtäkt åren 1997-2017 så har det visat sig att 0% av dessa är vad konkurrenten Expressen skulle betrakta som ”pursvenskar”.

En källa nära Aftonbladets ledning förtydligar det hela.
”Statistiken rent internt ser inte helt ljus ut. Och det är ju inte så att vi kan gå ut med ett PM och beordra Daniel Swedin, Anders Lindberg, Ingvar Persson och övriga CIS-män i huset att börja sextrakassera resten av personalen för att få en större demografisk spridning på det hela. Hur skulle det se ut?”

Aristofanes försökte därefter få svar på den givna följdfrågan:

”Hur tycker ni på Aftonbladet att det ser ut hittills kring er hantering av #metoo?”

Men vi möttes av ett ”klick”… vilket gav en ny innebörd åt begreppet ”klickjägare”.

Annons
Annons