Tidskriften Kvartal stjäl nytt toppnamn från Sveriges Radio!

Efter den uppmärksammade och på twitter, hårt kritiserade, rekryteringen av SR-profilen Jörgen Huitfeldt till tidskriften Kvartal kan nu Aristofanes avslöja att Kvartal lyckats rekrytera ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter den uppmärksammade och på twitter, hårt kritiserade, rekryteringen av SR-profilen Jörgen Huitfeldt till tidskriften Kvartal kan nu Aristofanes avslöja att Kvartal lyckats rekrytera ytterligare en av Sveriges Radios Fixstjärnor.
Enligt uppgifter från en av våra vanligtvis välinformerade källor så har Kvartal lyckats knyta till sig ingen mindre än journalisten, programledaren och författaren Alexandra Pascalidou.

Alexandra Pascalidou har ett mångårigt och gediget förflutet inom den svenska mediabranschen som en granskande och hårt arbetande journalist. Hon har därtill också lyckats kombinera sitt journalistiska arbete med uppdrag för utrikesdepartement.

Aristofanes källa, med en god inblick i hur diskussionerna mellan Thomas Gür och Peter Santesson har förts kring rekryteringen uppger:
”Thomas(Gür) och Peter(Santesson) såg det hela mest som en kul grej. Men de skrattade gott när hon nappade på erbjudandet.”

Men är Gür och Santesson inte oroliga över att Pascalidou allt som oftast uttryckt åsikter och tankar som de, snällt uttryckt, normalt sett anser vara väl juvenila?
”Nej, inte alls. De har fullt förtroende för Aaron Flams omdöme och stilistiska förmåga.”

Hur ser Jörgen Huitfeldt på att få sällskap av Alexandra Pascalidou till Kvartal? Det måste väl kännas tryggt att få en gammal kamrat från Sveriges Radio in på redaktionen?
”Han höll iofs med Gür och Santesson om att det var en kul grej. Men jag hörde honom uttrycka något i stil med ’ska jag behöva skriva förlagorna till hennes grejer också? Ingår det verkligen i min arbetsbeskrivning?’”

Aristofanes ser med spänd förväntan fram emot hur tidskriften Kvartal kommer utvecklas med Alexandra Pascalidou med i redaktionen.

Annons
Annons