Den verkligt skyldige?

En rad kända människor inom media, de flesta med en viss vänsteranstrukning, har blivit utpekade i den sk #metoo-kampanjen. Detta har föranlett LO och ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

En rad kända människor inom media, de flesta med en viss vänsteranstrukning, har blivit utpekade i den sk #metoo-kampanjen. Detta har föranlett LO och Socialdemokraterna att dra igång en intern utredning kring de bakomliggande orsakerna.

En förklaring som lyfts fram är att betamän med viss mått av kändisskap som offentligt ”virtue signalerar” exempelvis antirasim och feminism lite väl energiskt gör det för att dölja att de egentligen är praktsvin och i vissa fall även fullblodspsykopater. Den förklaringen föll dock inte helt i god jord i VU. En källa, med god insyn på såväl 68:an som i LO-borgen, förtydligar det för Aristofanes.
”Det finns vissa tecken på att män som känner ett behov att framställa sig som sk råfemister och predikar feminismens lov för sin omgivning egentligen hyser noll respekt för kvinnor. Vår utredning visade också initialt att den typen av män är överrepresenterad i medialt framskjutna positioner inom rörelsen. Men det kunde vi ju inte gå ut med officiellt.”

Så ni breddade utredningen?
”Ja, men det blev inte heller speciellt bra. Det gick nåmligen inte helt att avfärda hypotesen att män med tydligt uttalade vänsteråsikter i högre utsträckning än andra män är misogyna skitstövlar och allmänt opålitliga.”

Så har ni hittat någon förklaring som partiet är bekväm att gå ut med?
”Ja, efter en hård nattmangling med företrädare från både LO och S så landade vi i en väl beprövad förklaringsmodell. I stort sett alla problem som kommit upp till ytan de senaste åren går att skylla på den fd statssekreteraren Erik Bromander. Och där har vi i partiet tagit ansvar sedan tidigare.”

Vidare kan Aristofanes nu också bekräfta att Erik Bromander förekommer flitigt de nu frisläppta dokumentet kring mordet på John F. Kennedy.”

Vi på Aristofanes är tacksamma för att vi nu har en trovärdig förklaringsmedell och kan alltså nu konstatera att i stort sett alla skandaler som drabbat Sverige de senaste decennierna har en gemensam nämnare. Allt är således Erik Bromanders fel!

Annons
Annons