Sandvikens kommun går mot rekordunderskott – tar från reserverna

Sandviken möter framtiden med tillförsikt

Enligt en artikel i Arbetarbladet den 30 juni görs gällande att Sandvikens kommun går mot ett rekordunderskott för 2017. Under årets första 4 månader ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Enligt en artikel i Arbetarbladet den 30 juni görs gällande att Sandvikens kommun går mot ett rekordunderskott för 2017. Under årets första 4 månader gick kommunen med ett underskott på hela 52 miljoner kronor. Uppgifter till Aristofanes gör dock gällande att kommunledningen är allt annat än orolig för tillståndet i kommunens ekonomi.

“Efter att vi fått distans till de från början illavarslande siffrorna från tidigare under året så har kommunen nu tillsammans med PwC kommit fram till att det inte blir några som helst problem att täcka årets underskott med de 512 miljoner kronor som Sandvikens kommun tjänade på invandringen 2012.”

Enligt en källa i Sandvikens kommunhus är det nu fullt blås som gäller.
”Det var verkligen en lättnad att vi inte satt så pyrt till som siffrorna först visade. Stämningen är på topp nu när vi räknade in alla vinster vi gjort tidigare år. De finns ingen anledning till oro utan nu kör vi fullt ös ända in i kaklet.”

Aristofanes önskar Sandvikens kommun lycka till!

Annons
Annons