Ann Linde röstmaximerar?

Ann Linde vill inte riskera att stöta sig med de nya kärnväljarna?

Det var i Ekots lördagsintervju som den socialdemokratiska EU- och handelsministern Ann Linde uttryckte sig på följande vis om de som åkt ner för att ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det var i Ekots lördagsintervju som den socialdemokratiska EU- och handelsministern Ann Linde uttryckte sig på följande vis om de som åkt ner för att mörda otrogna i Syrien:

“… unga svenskar åkte för IS och kämpade …”

Detta har rönt stor bestörtning i sociala medier samtidigt som det inte bemötts av någon ledande socialdemokrat. Aristofanes tog hjälp av den socialdemokratiske insidern Sven-Erland Västros för att förklara vad som ligger bakom Ann Lindes ordval.

Var det en olycklig felsägning från Ann Lindes sida?

“Nej, det vill jag inte påstå. Ann Linde är ingen Margot Wallström direkt.”

Så du menar alltså att ordvalet från Ann Lindes sida var medvetet?

“Just hur vi ska benämna den här gruppen har varit uppe på VU vid ett flertal tillfällen. Senast i maj vill jag minnas att Lena (Rådström Baastad, reds anmärkning) lyfte frågan. Lena har ju en gedigen erfarenhet att på kommunal nivå hantera röstmaximering och skademinimering i de här grupperna.”

Så vad är slutsatsen? Finns det en medveten strategi bakom Ann Lindes uttalande?

“Vi har tittat på i vilka grupper vi kan räkna hem ett ökat stöd och var partiet har sin tillväxtpotential. När nu Miljöpartiet totalt krackelerat så har Stefan Löfven, vår Partiordförande! och de andra i VU identifierat att partiet har en hel del att tjäna på att vi inte i onödan stöter oss med de som sympatiserar med ett sånt här ordval.”

Så du menar alltså att ni medvetet anammar samma slags retorik som Mehmet Kaplan använde när han jämförde IS-terrorister med finlandsfrivilliga under andra världskriget för att plocka röster bland muslimska väljare?

“Jag menar att regeringsmakten kommer att stanna kvar på  Sveavägen 68 även efter valet 2018. Kampen går vidare!”

Aristofanes tackar Sven-Erland Västros för den lektionen i politisk cynism.

Annons
Annons