Till dig som blivit med Millennial; den ultimata uppfostringsguiden

Många är de föräldrar som en dag har vaknat upp och upptäckt att deras älskade lille telning blivit en rapande, finnig miniatyrkopia av Kakan ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Många är de föräldrar som en dag har vaknat upp och upptäckt att deras älskade lille telning blivit en rapande, finnig miniatyrkopia av Kakan Hermansson eller Magnus Betnér. Allt skall genus- och rättvisecertifieras, utom möjligen deras iPhone – och påpekanden om att skaparna av Apple var vita män utan examen i normkritiska studier, eller att telefonen tillverkats under slavlika förhållanden av Burmesisk migrantarbetskraft – uppskattas definitivt inte.

Men förtvivla inte, kära läsare, vår eminenta och mångbegåvade supernanny – och tillika vett- och etikettexpert – Madeleine af Morgonribba har satt ihop en kort uppfostringsmanual för dig att följa slaviskt; det sistnämnda gäller inte bara de av er med rötterna på Balkan. Med påannonseringen avklarad, lämnar vi över ordet till Madeleine:

Egentligen är det väldigt enkelt att uppfostra millennials. Utgå helt enkelt från att ju mer vänstervridna de är, desto dummare i huvudet har de blivit.

Kom bara ihåg att det inte är deras fel, eller ert eget för den delen, utan samhällets. Med en populärkultur som lyfter fram vänstervridna medelmåttor och ställer dem på scen med samma självklarhet som de hade placerats att rensa fisk på ABBAs konservfabriker på 30-talet, har ungarna oftast inte haft en chans. Med mindre att din far eller svärfar heter Lars Tobisson. Eller Gunnar Hökmark.

Se istället på dem med samma välvilliga inställning som på en hund som envisas med att bita grannens osnutna yngel i benen. Jag menar, inte blir du arg på lille Cujo efter en sådan incident? Så varför skall du skälla på dina länders frukter för att de har eldat upp grannens Maserati?

Istället skall du le överseende och meddela att du betalar skadeståndet från deras bostadsrättsfond. Här är det viktigt att påpeka för mindre bemedlade föräldrar att det viktiga är inte huruvida du har haft möjlighet att sätta av pengar till en bostadsrättsfond åt dem, eller inte. Det viktiga är att de TROR att du gjort det. Skåda sedan den självutnämnde lille socialistens ilska när de inser att det är DERAS pengar som kommer användas till att betala för skadegörelsen.

Jag tror det kan räcka för idag, kära läsare. I nästa artikel kommer vi gå igenom hur man får älsklingarna att sluta färga håret grönt, blått, rosa, lila, eller vad de nu fått för idéer från Linnéa Claesson den senaste veckan. Spoiler alert: Vi är sponsrade av Braun Trimmers och Gillette för den här artikeln…

Tills vi ses igen, kära föräldrar.

Kära läsare,
Madeleine af Morgonribba

Annons
Annons