Sverigedemokratisk toppdiplomat erbjuden ett Generalkonsulat

Denna bild är ärligt stulen av Nyheter Idag och Chang Frick.

Det hör inte till vanligheterna att vår ”granne i Öst” begär att Sverige utnämner en specifik person till en diplomatisk postering. Den senaste gången ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Det hör inte till vanligheterna att vår ”granne i Öst” begär att Sverige utnämner en specifik person till en diplomatisk postering. Den senaste gången det inträffade var, enligt vanligtvis säkra källor, när GRU tyckte att Sven Hirdman vore lämplig på posten som svensk ambassadör i Moskva.

Men att en sådan här begäran kommer på statschefsnivå har så vitt Aristofanes kunnat utröna inte inträffat i modern tid. Nu har det dock hänt. Enligt vanligtvis välinformerade källor så har den ryske presidenten, Vladimir Putin skickat en diskret förfrågan till H.M.K. Carl XVI Gustaf om att den sverigedemokratiske riksdagsmannen Pavel Gamov skall föräras en officiell position inom det svenska utrikesdepartementet. Denne ska under sitt inofficiella uppdrag som valobservatör i Moskvas lokalval imponerat så pass mycket att den ryske presidenten personligen uppmärksammade hans diplomatiska talanger.

Enligt Aristofanes källor har Pavel Gamov nu en möjlighet att bli Sveriges generalkonsul på Novaya Zemlya tack vare en personlig begäran från Vladimir Putin.

Aristofanes hoppas innerligt att Pavel Gamov tar denna chans att främja den Svensk-Ryska relationen och accepterar uppdraget.

Annons
Annons