Stora delar av Sveriges tyckarelit visste instinktivt när de skulle läsa en tidning de aldrig läser

Som den uppmärksamme läsaren har noterat går drevet mot Pavel Gamov på sociala medier efter det att Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick publicerat en ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Som den uppmärksamme läsaren har noterat går drevet mot Pavel Gamov på sociala medier efter det att Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick publicerat en artikel som Annika Larsson vid Uppsala Universitet envist hävdar är förlagan till Hunter S. Thompsons ”Fear and Loathing in Las Vegas”.

En av de mer anmärkningsvärda detaljerna med artikeln är vilken spridning den fått bland den del av tyckareliten som har en svårartad allergi mot allt som inte är certifierat av lärarna på Södertörns högskolas medievetarprogram med genusvetenskaplig inriktning.

Då Nyheter Idag normalt sett är lika populär som en kulak i Sovjetunionen i början av 30-talet, eller Aristofanes på Feministiskt Initiativs partikansli, fick det redaktionen att fundera över hur korrekt tänkande godhetscertifierade tyckokrater – som Johannes Klenell, Jens Liljestrand, Linda Nordlund, Anders Frick, med flera – lyckats lista ut exakt för vilken artikel de skall göra ett avsteg från sin tydligt uttalade aversion mot att läsa Nyheter Idag.

Frågan tycktes omöjlig att besvara, tills vi fick ett tips från en vanligtvis trovärdig källa: Klärvoajans.

Enligt Aristofanes informatör, ”Big Mouth”, samlas man i söders paradvåningar under fredagskvällarna, för att under intagande av Chateau Neuf-du-Pape och biodynamiskt surdegsbröd gjort på Kakan Hermanssons egenhändigt framtagna bakteriekultur, läsa i inälvor och fråga andarna via ett rättvisemärkt ouija-bräde som en av Aftonbladets medarbetare köpte med sig hem från sin semester i Ghana.

Tydligen var förra helgens offer till mediegudarna uppskattat, då översteprästinna Linderborg i trans och med förvridet ansikte kunde pressa fram ”nyahatersvarjedag”, vilket därefter bekräftades av både Mattsson, efter det att denne tagit på sig läsglasögonen och inspekterat innanmätet på den MSC-certifierade gösen, och Wiman, som av någon outgrundlig anledning gjort sig själv till chef över ouija-brädet.

Aristofanes önskar tyckokratin lycka till med sina framtida seanser, så att de fortsatt skall slippa läsa Nyheter Idag annat än när de absolut måste. Och om de behöver en slemmig torsk till Mattssons nästa högläsning kan Aftonbladets redaktion säkerligen bidra med detta, alldeles gratis.

Annons
Annons