Hemlig film från Centerpartiet läckt

Jan Björklunds erbjudande om att lämna över ”stafettpinnen” till Annie Lööf mottas inte väl. Som om Liberalerna inte hade tillräckligt med problem med att ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Jan Björklunds erbjudande om att lämna över ”stafettpinnen” till Annie Lööf mottas inte väl. Som om Liberalerna inte hade tillräckligt med problem med att förklara för folk varför ett parti som säger sig stå för individens frihet vill trycka ner ytterligare ett lager överstatligt förmynderi i halsen på dem, har de nu ställts inför ett nytt problem. Det visar sig att formuleringen om att det var dags för Centern att föra vidare den socialistlibertarianska stafettpinnen vidare i Aristofanes tidigare artikel hade mer verklighetsförankring än vad vi då anade.

Enligt källor nära både Björklund och Annie Lööf, skall den senare tagit mycket illa vid sig av ett skämt Björklund lärt sig i det militära.

”Det stämmer, Annie var mycket upprörd.” säger källan när Aristofanes når vederbörande på en sprakig telefonlinje. ”Det var helt klart under vad man kunde förvänta sig till och med från Jan Björklund. Och då har vi ändå tvingats lyssna på hans lumparhistorier under två mandatperioder och ett antal möten med den s.k. alliansen efter valet 2014. Vi hade hoppats att det skulle lugnat ner sig när vallacken från Täby lämnade, men tydligen räckte det att AKB försvann för att han skulle komma igång med sin muckarjargong igen.”

– Vad menar du?

”Alltså, han har redan dragit det där stafettpinneskämtet en gång innan, när Annie litet informellt antydde att det var dags att lämna över stafettpinnen som partiledare till Birgitta Ohlsson, oavsett vad stämman sa. Han presenterade henne då med en ”stafettpinne” med orden: ”Ge den till henne, du”.”

Enligt vår källa orsakade det en mindre skandal inom bägge partiernas riksdagsgrupper då det skedde utanför kammaren, vilket föranledde gruppledarna för både Liberalerna och Centern att påkalla talmannapresidiets uppmärksamhet kring det inträffade.

”Ja, Björklund blev uppkallad på Urban Ahlins rum för ett enskilt samtal efter detta.”

Dock blev resultatet inte vad vare sig Lööf, Ohlsson – eller ens Björklund – förväntade sig.

”Ahlin stängde tydligen av rökdetektorn i sitt rum, dunkade Björklund i ryggen och bjöd därefter honom på whiskey och cigarrer, varefter de ägnade resten av dagen åt att komma på snuskiga limerickar baserade på riksdagsledamöternas hemorter.”

Vad som blir resultatet av Björklunds senaste stafettpinnereferens återstår att se, men det kan knappast bli värre än partiets opinionssiffror.

Sett ur det perspektivet är det direkt omöjligt att förstå hur Liberalerna kunde rösta ner tanken på gårdsförsäljning under landsmötet, då lättillgänglig alkohol rimligtvis är det enda som står mellan deras riksdagsledamöter och ett fullständigt psykbryt.

 

Annons
Annons