Katerina Janoch vs Pocket shop = Popcorn

Vi på Aristofanes är väl kanske inte ensamma att notera bråket mellan Katerina Janouch och Pocket Shop. Katerina Janouch verkade tro att hennes böcker ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Vi på Aristofanes är väl kanske inte ensamma att notera bråket mellan Katerina Janouch och Pocket Shop. Katerina Janouch verkade tro att hennes böcker blev utrensade av Pocket Shop då orderingången minskat därifrån på grund av #jagarhar-rörelsen. Jagärhär-aktivisten Zandra Weldon, som av en händelse också råkar vara Inköpschef på Pocket Shop, kände sig nödgad att svara med att Katerina Janouch inte sålde tillräckligt bra och att Katerina Janouch skulle skjutit sitt eget författarskap i sank och att “trollsvansar” inte köper böcker.

Vi på Aristofanes bestämde oss för att se lite nyktert på det hela och konstatera att såväl Katerina Janouch som Pocket Shop är helt ute och cyklar. Finns där en konspiration från Pocket Shops sida? Ingenting förvånar oss när det kommer till #Jagärhär och det finns indikationer på att böcker av Janouch som inte funnits till salu, helt plötsligt dykt upp som via ett TROLLslag (yes, pun intended) igen efter det att trollmors barns svans lösgjort sig. Men nej, det finns inga konkreta bevis på konspiration där Pocket Shop planerat att plocka bort Janouchs böcker från hyllorna. Och oavsett om Pocket Shop hade plockat bort hennes böcker eller inte, hade det antagligen inte gjort vare sig av eller till på deras försäljning av hennes böcker.

Istället hittar man förklaringen enkelt i denna bild.
1

Att Pocket Shop har en inköpschef som har den goda smaken att kalla potentiella kunder för troll kommer möjligen påskynda frånfället, men knappast påverka det oundvikliga i någon menligt negativ riktning. Affärsmodellen är dödsdömd och när Bonnier slutligen försöker konsolidera resurserna innan Amazon börjar ge sig in på den svenska bokmarknaden kommer
vi på Aristofanes ha popcornen redo.

För oavsett vad Zandra Weldon tror om oss troll som utgör den stora otvättade massan, så köper vi en hel del böcker.

Bara inte på Pocket Shop numera.

Annons
Annons