Stig, 62, fann kärleken i Thailand: ”Kvinnor är mer sexuellt frigjorda här”

– Svenska kvinnor är så trötta och tråkiga, de är mer sexuellt frigjorda här. Jag känner mig mer jämnårig med de unga thailändska kvinnorna ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

– Svenska kvinnor är så trötta och tråkiga, de är mer sexuellt frigjorda här. Jag känner mig mer jämnårig med de unga thailändska kvinnorna här på baren, förklarar den 62-årige metallarbetaren Stig.
Han sveper med handen över baren där massor av ”par” i olika åldrar och åtskilliga singelkvinnor dansar på scenen.
– Jag har åkt rätt mycket till Vietnam förut, men Thailand är också härligt, förklarar Stig innan hans nya bekantskap – en petite ung kvinna i en minimal klänning och ofattbart högklackade skor – drar bort honom från frågvisa svenska journalister.

Unga ”Bargirls” försörjer sina familjer på västerländska turister.

På de stora turisthotellen är så kallade ”bargirls” – unga thailändska kvinnor som försörjer sig och sina familjer på att vara med västerländska turister och som många gånger hoppas på att få komma till EU – ofta portade.
– Mellan mig och min flickvän förekommer inga kontanter. Det är förstås jag som betalar för vår mat och vårt boende och jag kan gärna sponsra hennes familj med ris eller mediciner, men det är inte så att jag köper henne, säger en svensk man i 55-årsåldern.
Andra vanliga ”kärleksgåvor” och transaktioner är att männen köper mobiltelefoner och dyra smycken till de unga kvinnorna.

”Tjorvigt” att ta med tjejen på hotellet.

– Nuk fick sova här förra vändan jag var i Thailand, men inte den här gången. Jag bo i det hus som hon hyr för det brukar vara tjorvigt att få ta med sin flickvän in på hotellet, berättar Stig.

Det går inte… Aristofanes försökte att spoofa ihop en artikel som framställer sexturism som något försvarbart med att vända på steken efter Expressens artikelserie om kvinnlig sexturism i Gambia. Men det känns bara smutsigt oavsett om sexturisten definierar sig själv som man, kvinna eller transgender.
Vi avslutar det här försöket nu och överlåter till Thomas Mattson och Lena Melin att följa upp det här vidare…

Annons
Annons