Kohandel i ny tappning?

Idag var det många borgerliga väljare som ropade “Äntligen!” när Centerpartiet valde att ställa sig bakom att låta 9000 personer utan flyktingskäl få amnesti ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Idag var det många borgerliga väljare som ropade “Äntligen!” när Centerpartiet valde att ställa sig bakom att låta 9000 personer utan flyktingskäl få amnesti för att kanske uttrycka en avsikt att ansöka om en möjlighet att bedriva “gymnasiestudier”. Räknat till antalet var de ungefär lika många som antalet litteraturkritiker som ropade “Äntligen!” när Svenska Akademien tillkännagav att Bob Dylan skulle få Nobelpriset i litteratur.

Dålig stämning hos Miljöpartiet

På Miljöpartiets kansli så var stämningen dock inte lika munter då deras funktion i svensk politik som i ett nafs tillintetgjorts.
Källor nära Gustav Fridolin uppger för Aristofanes att stämningen inte alls är på topp i Miljöpartiet just nu.
“Här har vi kämpat för att skapa oss en nisch som det mest verklighetsfrånvända partiet i svensk politik och så kommer Annie (Lööf, reds anm) och förstör alltihop. Hur ska vi nu kunna ta oss över 1% spärren och få valsedlar distribuerade till vallokalerna i nästa val? Centern kommer ju sno ALLA väljare som ingenting begriper. Det var ju VÅRA VÄLJARE!!!”

Än sämre stämning bland C-kommunalråd

Men, det är dock inte där stämningen är som sämst. Enligt källor med inblick i Centerpartiet utanför Stureplan så är det en rad centerpartistiska kommunalråd ute i landet som funderar på hur det ska gå med deras egna försörjning när deras kommunalrådsposter ryker till Sverigedemokraterna. Ett C-kommunalråd som vill vara anonym uppger följande för Aristofanes:
“Det hade väl kanske gått att plocka ihop tillräckligt många nämnduppdrag för heltid även med allt annat tokigt som Stureplanscentern hittat på, men det här var spiken i kistan för min kommunala karriär. 500 av de här “ensamkommande Afghanerna” kommer ju placeras i MIN kommun! Även om de HADE haft rösträtt så är det ju inte några framtida småföretagare direkt. Jag menar, inte direkt några blivande centerväljare då de kanske måste skaffa sig enkla jobb istället för att leva på bidrag.”

Aristofanes ser med spänning fram emot utvecklingen och hoppas att snart få ta del av reaktionerna från partajet på Sveavägen 68 där, enligt rykten, champagnen redan korkats upp. Mer om detta följer.

Annons
Annons