Insändare: Det är bråååå att vända kappan efter vinden

Brottsförebyggande rådet (Brå) gör en otippad och skamlös kovändning i frågan om kartläggning av gärningsmäns härkomst. Stina Holmberg, utrednings- och forskningsråd på Brå (vilket ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Brottsförebyggande rådet (Brå) gör en otippad och skamlös kovändning i frågan om kartläggning av gärningsmäns härkomst. Stina Holmberg, utrednings- och forskningsråd på Brå (vilket iof väl är ett uppenbart hassel och låtsasjobb) bekräftar för SVT Nyheter att de överväger en ny studie, liknande den som utfördes 2005.
– Det har varit en otrolig efterfrågan på att Brå ska göra något sådant, säger hon.

Mjorå. Vi övriga normalbegåvade människor i landet utan traditioner har efterfrågat detta, måste väl ändå Stor-Stina på gärsgår’n mena? Skillnaden då var att det klassades som nazism som minst att efterfråga en så främlingsfientlig sak.

”Det kan nu konstateras att efterfrågan i samhällsdebatten på uppdaterade underlag om relationen mellan brott å ena sidan och härkomst och migration å andra sidan, är så stark att myndigheten behöver överväga möjligheterna igen”, skriver Brottsförebyggande rådet i ett skriftligt uttalande.

Majoriteten av de pojkar och män (om man räknas som pöjk när man är över 35 vill säga) som dömts för gruppvåldtäkt är födda i länder utanför Europa, enligt en granskning som den numera rasisttidningen Aftonbladet gjort. Av 112 dömda under åren 2012–2017 var 82 födda utanför Europa. Ett liknande mönster framkommer i en granskning som Expressen, också rasisttidning, gjorde tidigare i år, liksom även i den senaste officiella rapport som undersökte saken.

Vilken chock! Även fast vi inte har några traditioner i Sverige var det väl ändå en tradition i Sverige att gruppvåldta? Det har jag hört i alla fall av smarta människor på vänsterflanken.
Den gemensamma nämnaren är väl kön och inte ursprung för guds skull.
Men nu var det tydligen ingen tradition av svennarna. Och det är ju bra. För det blev så rörigt att komma ihåg om vi har traditioner i det här landet eller inte.
Har vi det? Jag vet fortfarande inte. Det snurrar i huvudet av motsägelser.

Ciao chesko mother fleckers

—-

Vi på Aristofanes redaktion förstod förstås inte riktigt rubriken som insändarskribenten från Göteborg krävde att få med. Men vill du skriva en insändare så hör gärna av dig till oss på redaktionen.

Annons
Annons