#böneutropsuppropet: Dags att stå upp för Islams rättigheter i Sverige!

De svenska rasisterna vädrar nu återigen morgonluft sedan polisen i Växjö tagit det självklara beslutet att tillåta Växjö Moské att sprida sitt kärleksbudskap om ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

De svenska rasisterna vädrar nu återigen morgonluft sedan polisen i Växjö tagit det självklara beslutet att tillåta Växjö Moské att sprida sitt kärleksbudskap om islams överhöghet via böneutrop. Vi är många som är bestörta över den islamofobi som rasisterna inom den svenska högern nu sprider. Därför startar vi nu #böneutropsuppropet.

Det är hög tid att alla goda krafter i samhället att stå upp för Växjöpolisens beslut.

Man kallar det ”islamofobi” och säger att det grundar sig i en slags rädsla. Rädsla för vad, undrar vi? Vad är så pass skrämmande med 110 db av ett budskap om islams överhöghet för alla som hör det? Vi tror inte på denna påstådda rädsla, utan menar att det är hög tid att kalla detta för vad det verkligen är. Hatbrott.

Vi vänder oss till justitieministern att som ansvarig minister vidta åtgärder för att säkerställa att svenska muslimer garanteras rätten till att sprida sitt kärleksbudskap via högtalare, utan att utsättas för verbala attacker i det offentliga rummet. Vi kräver att justitieministern tillsätter en kommission för att utreda och kartlägga, samt komma med konkreta åtgärdsplaner mot de utbredda verbala attackerna mot Islam. Vi kräver att anmälningarna tas upp, och tas på allvar. Vi kräver att polisen kommer till brottsplatsen, dvs hemadressen till den som skriver en kritisk kommentar på sociala medier, direkt efter #jagärhär har skickat in första anmälan.

Därutöver ställer vi krav på att ansvariga politiker aktivt uppmärksammar och bekämpar den strukturella diskrimineringen som drabbar muslimer och islam. Vi anser att det är skäl nog att i ett land där islam är på framväxt – att statsministern och övriga politiker agerar med handlingskraft för att sätta stopp för fascismens framfart.

Med anledning av det inträffade kommer vi härmed att utlysa ett #böneutropsupprop. Vi uppmanar alla goda krafter i Sverige – att varje fredag klockan 12 skrika ut “Allahu akhbar” i syfte att visa solidaritet med alla muslimska bröder och systrar som lider här i vårt land så länge Sverige inte är en del av Umman och lyder under Sharia. Vi hoppas på att ni tar debatten på jobbet, på bussen, på banken. Vi önskar att ni tar ställning för islams rätt att dominera det offentliga rummet utan att riskera påhopp eller kritik.

Henrik Arnstad
Alexandra Pascalidou
Malena Ernman
Özz Nüjen
Mona Sahlin
Mehmet Kaplan
Helena Hummasten
Annie Lööf
Ulf Bjereld
Mattias Gardell
Helle Klein
Antje Jackelén
Fredrik Reinfeldt
Birgitta Ohlsson
Jason “Timbuktu” Diakité
Rakhmat Akilov
Anders Lindberg
Peter Wolodarski
Fatemeh Khavari
Taimour Abdulwahab(postumt)
Rakel deBiehl
Mina Dennert
Fatima Doubakil
Gustav Fridolin

 

Annons
Annons