Wallström: Fel låt vann!

Efter att Israel vunnit Eurovision med en  en låt med kyckling-tema samtidigt som Sveriges bidrag totalt sågades av den röstande tv-publiken runt om i ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter att Israel vunnit Eurovision med en  en låt med kyckling-tema samtidigt som Sveriges bidrag totalt sågades av den röstande tv-publiken runt om i Europa så lät kritiken inte vänta på sig från Sveriges utrikesminister. Vad Aristofanes erfar så ska utrikesministern i frustration över den sargade Sverigebilden fällt följande kommentar.

“Fel låt vann!!!! Det är ju förjävligt att jud… ett land som Israel får delta i en tävling som borde vara ämnad för att sprida en positiv Sverigebild i Europa. Jag har efter överläggningar med min vän Abbas undersökt möjligheterna att genom FN se till att kicka ut Israel ur EBU.”

Man skulle förstås kunna se publikröstningen som en omröstning om vad Europas befolkning tycker om Sverige som nation, eller så kanske det var så att Sveriges bidrag inte tilltalade den del av den europeiska tv-publiken som väljer att rösta på schlagerlåtar. Vi på Aristofanes väljer att inte försöka analysera den frågan närmare.

Annons
Annons