Ben & Jerry’s och Unilever garanterar kostnaden för de 9000 afghanerna

Idag gick glassfabrikanten Ben & Jerry’s , dotterbolag till Unilever, ut och gratulerade sig själva för att ha drivit igenom den sk “gymnasieamnestin. Kort beskrivet ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Idag gick glassfabrikanten Ben & Jerry’s , dotterbolag till Unilever, ut och gratulerade sig själva för att ha drivit igenom den sk “gymnasieamnestin. Kort beskrivet går den ut på att sk “ensamkommande” afghaner som trots avslag i asylprocessen och som bedömts att inte vara flyktingar, nu ska beviljas undantag för eventuellt möjliga avsikter att bedriva gymnasiestudier få stanna i Sverige.

Detta inte helt okontroversiella förslag har Ben & Jerry’s nu lyckats få igenom tack vare att Centerpartiet och några avhoppare från Liberalerna förväntas rösta igenom undantaget tillsammans med V, MP och S på torsdag.

Aristofanes kan nu avslöja att Ben & Jerry’s faktiskt också är beredda att sätta Unilevers finansiella muskler bakom det hela. Enligt trovärdiga källor kommer Ben & Jerry’s och Unilever att genom en engångsbetalning till den svenska statskassan betala in de tre miljoner svenska kronor som varje flykting, enligt en aktuell rapport, kostar de svenska skattebetalarna för de 9000 afghanerna utan flyktingskäl. Enligt källor nära statsrådsberedningen så kommer Unilever, 30 dagar efter lagen gått igenom betala in 27 mdr svenska kronor till den svenska statskassan.

Vi på Aristofanes är grymt imponerade av att Ben & Jerry’s och Unilever verkligen sätter plånboken bakom retoriken. Kudos!

Annons
Annons