Trumps avgång: Stora nedskärningar på DN

President Donald Trump
President Donald Trump, bild: Wikimedia.

I samband med att Joe Biden svärs in som USA:s president den 20 januari och Trump avgår så står många svenska tidningar inför en ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

I samband med att Joe Biden svärs in som USA:s president den 20 januari och Trump avgår så står många svenska tidningar inför en svår omställning. Hårdast drabbade ser Trump-redaktionen på Dagens Nyheter ut att bli.

En anonym källa på DN uppger för Artistofanes att Peter Wolodarski kommer gå hårt åt redaktionen.

“Det är ju människor som helhjärtat specialiserat sig på att skriva om Trump och läsa in Trumps betydelse i varje samhällsproblem under de senaste fyra åren. Det kommer vara stört omöjligt för dem att ställa om och skriva annan “agendasättande journalistik”. “

Vad kommer hända på DN framöver rent konkret?

“Som jag förstår det så kommer man lägga ner hela Trumpredaktionen och köpa in material från bland annat TT för att täcka upp bristen på artiklar. Man kommer kanske behålla någon av de som är minst Trumpskadade för att skriva återblickar och minnas den hemska tiden med Trump som president. Men i stort sett är dessa skribenter nu helt obrukbara för annan journalistik.”

Vad talar vi i sidantal här?

“DN har snittat på 10 helsidor med Trumpiana varje dag, 20 på söndagar. Så det här kommer bli tufft.”

Kan vi förvänta oss att DN börjar skriva om inhemska problem framöver?

“Jag vet att man har diskuterat att sända vissa delar av Trumpredaktionen på omskolningsläger för att träna om deras sk trumptourettes till SD-tourettes. Wolodarski har uttryck en önskan om att kanske fylla en del av utrymmet med en utökad SD bevakning.”

Kommer vi se en ökad bevakning av den ökade våldsbrottsligheten och den eskalerande förvaltningskrisen i Sverige? Eller granskningar av hur Coronapandemin har hanterats?

Nej, jag ser inte att det passar in i den agendan som har satts internt på DN, så det lär vi inte se.

Annons
Annons