Särskild elransonering för miljöpartister

Sverige hotas av elbrist då man valt att stänga ner kärnkraftsreaktorer i förtid.
Sverige hotas av elbrist då man valt att stänga ner kärnkraftsreaktorer i förtid.

Efter att Ringhals 1 och 2 nu har stängt väntar akut elbrist i de södra delarna av landet. För att komma till rätta med ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter att Ringhals 1 och 2 nu har stängt väntar akut elbrist i de södra delarna av landet. För att komma till rätta med detta utreds nu en rad olika lösningar för att Sverige inte ska vara helt beroende av “fulel” från Polen och Tyskland.

Ett av förslagen är att de miljöpartister, vars kamp mot kärnkraft till förmån för vindkraft orsakat elbristen, får strömmen avstängd när elpriset stiger över 25 öre/kWh. Tyvärr är andelen människor som öppet skyltar med att de är miljöpartister lägre när det innebär en personlig uppoffring, så för att få avsedd effekt och minska effekterna av elbristen för samhället i stort diskuteras nu 3 olika linjer.

Linje 1:
Strömmen stängs av i alla kommuner där Miljöpartiet är med och styr när elpriset stiger över 30 öre/kWh.

Linje 2:
Strömmen stängs av i varje valkrets där Miljöpartiet fått mer än 7% av rösterna när elpriset stiger över 32 öre/kWh.

Linje 3:
Strömmen stängs av proportionerligt efter MP:s valresultat i varje valdistrikt när elpriset stiger över 20 öre/kWh. Om MP fick 7% i förra valet stängs elen av för 7% av hushållen.

Förespråkare för alla tre linjer är dock helt överens om att identifierade medlemmar i Miljöpartiet får strömmen avstängd när vindkraftsproduktionen utgör under 10% av den totala elproduktionen i Sverige.

Annons
Annons