Minskade pensionsåtaganden ger statsministern höjd lön.

Stefan Löfven
Stefan Löfven höjer den egna lönen med 48 000 kronor per år samtidigt som många drabbas hårt på grund av pandemin.

Nöjd med det gångna året och besparingarna han och Tegnell har sett till att göra beträffande framtida pensionsåtaganden så ser nu Stefan Löfven till ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Nöjd med det gångna året och besparingarna han och Tegnell har sett till att göra beträffande framtida pensionsåtaganden så ser nu Stefan Löfven till att höja sin egen lön med 48 000 kronor per år. Lena Hallengren och de övriga statsråden får nöja sig med en löneförhöjning på 36 000 kronor per år.

En källa med vanligtvis god insyn i hur snacket går i statsrådsberedningen.
“I samband med pandemin och de minskade pensionsåtaganden som Sveriges COVID-strategi har resulterat i så ser statsministern ingen anledning att hålla igen på den egna löneökningen. “

Så det finns ett samband med COVID-strategin och pensionerna?
“Vi har ju lät ju några av räknenissarna på Finansen räkna på vilka möjliga effekter olika strategier skulle ha på den svenska ekonomin redan i mars 2020 och vi såg ju att det fanns en del positiva synergieffekter gällande minskade pensionsutbetalningar framöver om vi gick på den nuvarande strategin med flockimmunitet. Det skulle dessutom frigöra en hel del hyreslägenheter och platser i åldringsvården, något som hjälper kommunerna att satsa mer på de afghanska gymnasieungdomarna utan asylskäl.”

Flockimmunitet? Men Tegnell har ju sagt till SVT att det inte varit strategin?
“Hahahaha… Tegnell har sagt till SVT… hahahaha…. snälla nån. Läs de läckta mailen själv. Man kan inte laga några omeletter utan knäckta ägg. Lite svinn får man räkna med.”

Annons
Annons