Dr Frans nominerar SR-journalister till Folkhälsomedaljen

Dr Emma Frans har nominerat SR-journalisterna Beatrice Janzon och Ulrika Björkstén till Folkhälsomedaljen.

Den av regeringen utsedda “Demokratiambassadören” Dr Emma Frans har enligt envisa rykten nominerat Sveriges Radio-journalisterna Beatrice Janzon och Ulrika Björkstén till Folkhälsomedaljen. Motiveringen lyder ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Den av regeringen utsedda “Demokratiambassadören” Dr Emma Frans har enligt envisa rykten nominerat Sveriges Radio-journalisterna Beatrice Janzon och Ulrika Björkstén till Folkhälsomedaljen.

Motiveringen lyder som följer.

Beatrice Janzon och Ulrika Björksten bör tilldelas Folkhälsomedaljen för att oförtrutet ha gått i maktens ledband och försvarat Sverigebilden mot folk som dristat sig att uttrycka kritik mot Folkhälsomyndigheten och den ärevördige statsepidemiologen Anders Tegnell. Att med en ynka budget på drygt 8 miljarder kronor per år bakom sig, modigt agera megafon åt regeringen och de myndigheter som modigt stått emot konsensus inom internationell forskning och gått sin egen väg i den svenska läggmatchen mot Covid-19.

Folkhälsomedaljen är en av regeringen nyinstiftad medalj. Den är avsedd att delas ut till de som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att främja folkhälsan genom att låta Covid-19 fritt spridas bland folk med svag hälsa eller hög ålder och på så sätt frigöra resurser från pensionsåtaganden som kan spenderas på biståndsprojekt i korrumperade diktaturer och allsköns bidrag till människor som aldrig bidragit till Sverige.

Anders Tegnell i uniform
Anders Tegnell i sin högtidsuniform som Statsepidemiolog.

Enligt vad vi erfar så kommer Folkhälsomedaljen att delas ut av Anders Tegnell på Sveavägen 68 vid en högtidlig sammankomst senare i vår.

Annons
Annons