Anna-Karin har blivit utsedd till “samhällets samlade kraft”

Efter terrordådet i Vetlanda så uttalade statsminister Stefan Löfven att “Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft.”. Men det där med vad ...

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter terrordådet i Vetlanda så uttalade statsminister Stefan Löfven att “Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft.”. Men det där med vad som menas med “samhällets samlade kraft” har hittills varit lite oklart. Tills nu…

Aristofanes kan nu avslöja att regeringen har utsett Anna-Karin Andersson (54) till det svenska “samhällets samlade kraft”.
Till vardags jobbar Anna-Karin som socialsekreterare i Agnered och hon ser fram emot det nya uppdraget.
Jag tror verkligen jag har något att tillföra i rehabiliteringen av de allvarligaste terroristerna. Därför kändes det väldigt roligt när Stefan Löfven ringde mig och erbjöd mig det nya jobbet.

Vilka meriter var det som fällde avgörandet för att du skulle få uppdraget?
Statsministern gillade verkligen mina hembakta kanelbullar när han var på besök på förvaltningen. Och han bad faktiskt om receptet till min hemgjorda flädersaft. Jag tror det vägde väldigt tugnt.

Kanelbullar och flädersaft? Har du någon erfarenhet av att arbeta med terrorister och terrorbekämpning?
Jag har blivit utsedd till verksamhetsrevisor i den lokala SSU-föreningen de senaste två åren av Arbetarkommunen, så viss erfarenhet har jag, men främsta meriten är nog kanelbullarna.

Hur tänker du agera i rollen som ”samhällets samlade kraft”?
Jag tänker mig att vi behöver mycket dialog, ja och så kanelbullar och flädersaft förstås.

Det kommer bli bra det här…

Annons
Annons